DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Milliárdokat hozó ötletek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA világ leggazdagabb emberei közül többen egy kitűnő ötletnek köszönhetik dollármillióikat. A Forbes magazin alapján összegyűjtöttünk néhány jövedelmező terméket. Nutella, Red Bull, plüssjátékok és egy lábszagcsökkentő cipő is szerepel a milliárdokat hozó találmányok között.

Az olasz Ferrero Európa egyik legnagyobb csokoládégyára. Olyan brandek fűződnek a nevéhez, mint a Ferrero Roché, a Kindertojás vagy a Tic Tac. Annak ellenére, hogy komoly küzdelmet folytat kínai vetélytársaival, Ázsiában fog terjeszkedni, Indiában például egy 35 millió dolláros (5,7 milliárd forintos) beruházást tervez.

Az egyik legnépszerűbb találmány

Michele Ferrero legsikeresebb találmánya a kenhető mogyorós csokoládé, azaz a Nutella. A csokimágnás Monte Carlóban és Monacóban élvezi 11 milliárd dolláros vagyonának köszönhető életmódját, két fia, Pietro és Giovanni pedig Belgiumban irányítja a céget.

Egy olasz borászat vezetője, Mario Moretti Polegato igen kellemetlen lábszaggal küzdött. 1994-ben feltalált egy olyan cipőt, amely a talpába fúrt apró lyukaknak köszönhetően szellőzik, és csökkenti a láb izzadását. Polegato megpróbálta a technológiát eladni a Nike-nak, de a sportruházati cég vezetői nem voltak elragadtatva az ötlettől.

A lábszagtól időközben megszabadult feltaláló inkább létrehozta saját brandjét, a Geox cipőt. Az üzlet beütött, ma már 2,9 milliárd dolláros vagyonának köszönhetően garázsában például két Lamborghini, egy Ferrari 360 Modena Spider és hat Moto Guzzi antik motorbicikli áll.

Jeff Bezos virtuális könyvesbolttal keresett dollármilliárdokat

Jeff Bezos azok közé az internetmágnások közé tartozik, aki túlélték a dotkomlufi kidurranását. 1997-ben a világhálón keresztül kezdett el könyveket és más termékeket árusítani, az Amazon.com cég "központja" pedig kezdetben egy garázs volt Seattle városban.

A 8,2 milliárdos vagyonnal rendelkező mágnás legújabb projektje az űrutazás, Texasban épít központot leendő űrturistái számára.

Szintén internetes kereskedelemből gazdagodott meg a francia származású Pierre Omidyar. 1995-ben elindította a világháló legnagyobb bolhapiacát, az eBay-t, amelyet rövid időn belül több millió ember kezdett el keresetkiegészítésre használni.

Omydar szabadidejében aktívan blogol, bőkezűen támogatja a kisvállakozásokat és a nonprofit szervezeteket, főiskolájának pedig néhány évvel ezelőtt 100 millió dollárt juttatott, ami nem is olyan sok, ha figyelembe vesszük, hogy a Forbes 7,7 milliárd dollárra becsülte a vagyonát.

Ralph Lauren - egy logóval kezdődött minden

Ralph Lauren orosz emigránsok gyermekeként nőtt fel Bronxban. 1967-ben megszakította üzleti tanulmányait, és nyakkendőket kezdett tervezni. A mesés gazdagság receptje a következő volt: vegyél egy teniszpólót, helyezz rá egy lovas logót, és add el darabját 50 dollárért (8 ezer forintért). Az üzlet férfi- és női kollekciókkal, bőröndökkel, parfümökkel és bútorokkal bővült, 2008-ra 4,2 milliárd dollárt hozott a tervező konyhájára.

Ty Warner "találmánya" a babbal kitömött plüssállat, amely szinte bármelyik kreatívabb napközistanár eszébe is juthatott volna. Az ötletgazda, miután eltanácsolták az egyetemről, plüssállatokat kezdett árusítani. A Beanie Babies elnevezésű, babzsákkal készült játékokat 1993-ban dobta paicra. A különböző fajta állatok (medve, béka, bálna stb.) beszerzése valóságos őrületté nőtte ki magát, többen megszállottan gyűjteni kezdték a kollekció darabjait.

Ty Warner jelenleg 4,1 milliárd dollár és egy New York-i Four Seasons Hotel tulajdonosa, Hawaiiban, Mexikóban és Kalifornában pedig resortokat üzemeltet. Az övé az a szálloda, ahol John és Jackie Kennedy a mézesheteiket töltötték (Kennedy Cottage), tehetős vendégei pedig nem sajnálnak 3000 dollárt (490 ezer forintot) kifizetni egy éjszakáért.

Az osztrák Dietrich Mateschitz neve ma már a motorsportok rajongói számára ismerős, és kevesen tudják, hogy Chaleo Yoovidhya nevű társával együtt ő fejlesztette ki a Red Bull nevű energiaitalt.

Az üzlettársak mintegy 20 évvel ezelőtt vágtak bele egy energiaitalt gyártó cég létrehozásába, ma pedig fejenként 4 milliárd dolláros bankszámlával rendelkeznek.

Bár megtehetné, Mateschitz nem tétlenkedéssel tölti a napjait: céget vezet, magazint ad ki, és régi repülőgépeket gyűjt.

Deluxe Magazin, deluxe.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.