DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Kihantolták a negyven éve eltemetett szentet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImagePio atya testét a hívők új generációinak is meg akarják mutatni, hogy közvetlenül fohászkodhassanak hozzá. Az atya testén vérző krisztusi sebek jelentek meg még életében, a kihantolt holttesten azonban nem fedezték fel a stigmákat.


Kihantolták a legnépszerűbb olasz szentnek tartott Pio atya negyven éve eltemetett testét, hogy falujának templomában közszemlére tegyék ki.

Image


Az exhumálásra vasárnap éjjel került sor Domenico D'Ambosio püspök jelenlétében. A vatikáni megbízott kijelentette, hogy Pio atya teste jó állapotban van, "a kezén olyanok a körmök, mintha most manikűrözték volna".

San Giovanni Rotondo, ahol a ferences szerzetes, Pio atya élt 1968-ban bekövetkezett haláláig, hosszú ideje az egyik leglátogatottabb zarándokhely Olaszországban. Az atyához csodái miatt csatlakozott lelkes hívőtábor, testén vérző krisztusi sebek jelentek meg még életében. A kihantolt holttesten azonban nem fedezték fel a stigmákat, közölte az első, felületes vizsgálatok után a püspök.

Az egyházi illetékesek szerint azért nagy jelentőségű a 2002-ben szentté avatott atya testének bemutatása, mert így a hívők új generációi is láthatják és közvetlenül fohászkodhatnak hozzá.

A Puglia déli részén fekvő helységben felravatalozott szent maradványai előtt április közepétől róhatják le a tiszteletüket a hívők. Korábbi híradások szerint a testet szeptember 23-án, halálának 40. évfordulóján viszik majd át San Giovanni új templomába.

A szent kihantolását ellenzők azt hányták a zarándokhely és a püspök szemére, hogy csupán marketingfogásról van szó, a javarészt Pio atya emlékéből élő falu látogatottsága ugyanis az utóbbi időben visszaesett.

hirosindex.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.