DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

A Google megpróbálja késleltetni a Microsoft és a Yahoo frigyét PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA Google internetes keresőcég aggódik, amiért a Microsoft fel akarja vásárolni riválisát, a Yahoo-t. Az internetes keresések terén messze első helyen álló Google szerint a fúzió azzal járhat, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzá a másik cég által kezelt emailekhez és csevegő programokhoz.

A világon indított internet alapú keresések közel kétharmadát a Google segítségével végezzük, míg a Yahoo-t csak 13 százalék preferálja. Ennek ellenére a piacvezető beszélt monopolveszélyről, amikor kiderült: a Microsoft 44 milliárd dollárért akarja megvenni a Yahoo-t.

Jelenleg a Microsoft csevegő programjával is lehet Google, vagy Yahoo felhasználókkal csevegni, a Google szerint azonban az egyesülés ahhoz vezethet, hogy a megizmosodott új cég megszünteti a kompatibilitást.

Az EU által korábban a monopólium-törvények megsértésével vádolt Microsoft azonban azzal érvel, hogy egy erős második piaci szereplő jönne létre.

A Google szerint azonban nem egyszerű pénzügyi tranzakcióról van szó, hanem az internet alapértékeinek, a nyitottságnak és az innovációnak a védelméről. Merthogy ezek veszélybe kerülnének - írta blogjában David Drummond, a cég alelnöke.

A Google nem amiatt aggódik, hogy elveszítené az internetes keresések terén fennálló vezető szerepét, hiszen az esetleges Yahoo-Microsoft fúzió nyomán az új cég továbbra is csak negyedannyi keresést bonyolítana. A félelem oka az, hogy a két másik cég már így is sokkal nagyobb szeletet hasított ki a webalapú email és a csevegő programok piacából.

A Yahoo aligha mondhat nemet

A Wall Street Journal névtelen forrásokat idézve azt írta, hogy a Google vezérigazgatója, Eric Schmidt vasárnap személyesen hívta fel telefonon Jerry Yang Yahoo-főnököt, és felajánlotta, hogy segít elhessegetni a Microsoftot.

Az amerikai kongresszus négy napon belül vizsgálni kezdi az ajánlatot, amelynek alapján a Microsoft 62 százalékkal többet adna egy-egy Yahoo részvényért, mint amit az valójában ér.

Elemzők szerint a Yahoo-nak, az internetes keresések egykori úttörőjének és piacvezetőjének nem sok választása lesz, és el kell majd fogadni az ajánlatot. A cég részvényei négy éve nem voltak olyan mélyponton, mint most. Ha végül a Yahoo igent mond, akkor a Microsoft szerint az amerikai és európai trösztellenes vizsgálatok lezárulása után az év végére engedélyt kaphat a felvásárlásra.

A Google stratégiája közben az lesz, hogy megpróbálja minél jobban késleltetni a folyamatot. (InfoRádió)

mediatica.ro
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.