DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Temethetjük a CD-t? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
Image A műszaki újdonságok lelkes fiatal hívei ugyan a CD-t már a tegnap technológiájának tekintik, de a világ zeneiparának vezetői szerint a csillogó korongnak van még néhány éve. Így nyilatkoztak a hét végén egy konferencián, amelyet a legnagyobb zeneipari vásár, a MIDEM idején tartottak Cannes-ban.

Jean-Bernard Levy, a Vivendi SA szórakoztatóipari óriáscég főnöke kijelentette, hogy "véleményem szerint még sok éven át fogunk CD-t és hagyományos vinil lemezt is eladni". Levy arra hivatkozott, hogy nagyon sok fogyasztó vásárol még CD-t szupermarketekben, CD-szaküzletekben és az Amazonhoz hasonló online boltokban.

Hasonló véleményen van a másik zeneipari óriás,a Sony BMG is. Egyik igazgatója, Thomas Hesse kijelentette, hogy a CD-n való értékesítést még nem szabad leírni. Azzal érvelt, hogy az amerikaiak 30 százalékának nincs internet-hozzáférése, de vásárol zenét. Justin Timberlake legújabb albuma 18 millió példányban kelt el, és abból 3 millió CD volt - tette hozzá.

De tény, hogy a CD-eladások száma zuhanásszerűn csökkent az elmúlt 3-4 évben. A zeneipari cégeket tömörítő IFPI szerint a fizikai (vagyis nem letöltéses) értékesítés, ami ma már gyakorlatilag csak CD-t jelent, a 2004-es 21,5 milliárdról 15 milliárdra csökkent 2007-ben.

A digitális (letöltéses) értékesítés eközben száguldó ütemben nőtt. A zenei cégek letöltéses bevétele 40 százalékkal lett több, és 2007-ben 2,9 milliárd dollárt (1,9 milliárd eurót) tett ki. De ez a látványos emelkedés sem kompenzálja a CD-eladások zuhanását, amit a cégek a kalózletöltésekkel magyaráznak.

A CD-t is jól el lehet még adni, ha a művész hozzáadott értéket tesz rá, például extra számokat vagy információt az együttesről, amit a letöltéses vásárláskor nem lehet megkapni.

dunatv.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.