DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Kannabiszpirula öt éven belül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageEgy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.

Az Echo Pharmaceuticals azonban vetélytársra is számíthat, amely nem más, mint a Cannasat, az a kanadai cég, amely szintén a kannabiszpirula kifejlesztésén dolgozik. 2005-ben Kanada a világon elsőként hagyta jóvá egy kannabisz alapú spray előállítását és tesztelését (a brit GW Pharmaceuticals Plc által), amelyet sclerosis multiplexben szenvedőknek szánnak.
Az Echo közölte, hogy a Namisol nevű kannabiszpirulájának klinikai vizsgálatai 2008 első felében kezdődnek meg, és hogy a 4 milliárdosra becsült piac 20-30 százalékát tartja megszerezhetőnek. Mint a cég vezetője, Geert Woerlee elmondta, kutatások igazolták, hogy kannabisz alapú gyógyszerek hatékonyak lehetnek a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex, a migrén és az Alzheimer-kór esetében. Woerlee szerint egy új gyógyszer bevezetése általában öt évig tart, de reméli, hogy a Namisol hamarabb elterjed a piacon. "Voltaképpen könnyű dolgunk, hiszen e gyógyszer hatása több ezer év óta ismert" - mondta az igazgató.

Az Echo pirulájához felhasznált kannabiszt egy holland termesztő szolgáltatja a holland kormány engedélyével. A holland kormány novemberben azt mondta, hogy támogatni kívánja a pirula kifejlesztését, és hogy öt évig kitolja a pirula bevezetését, hogy tudományos kutatása még mélyrehatóbb legyen. Hollandia évtizedek óta nem tiltja a marihuána árusítását kávézókban, és 2003-ban elsőként engedélyezte, hogy a kannabisz felírható gyógyszerként patikákban kapható legyen rákban, AIDS-ben és sclerosis multiplexben szenvedők számára, krónikus fájdalom, émelygés, étvágytalanság csökkentésére.

MTI
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.