DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Sólyom László újévi köszöntő beszéde PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageSzolidaritás, összefogás, közös jövőkép, belső iránytű - Sólyom László köztársasági elnök szerint ezek kellenek ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon nehéz helyzetéből.

Sólyom László köztársasági elnök újévi köszöntőjében a szolidaritásra és az összefogásra hívta fel a figyelmet. Sólyom szerint nem csak gazdasági adatokkal, hanem az emberek egészségi állapotával, az iskolák minőségével, a szegénység és a kirekesztettség szintjével lehet az ország teljesítményét mérni. A köztársasági elnök úgy véli, az emberek közötti összetartás, és a közös jövőkép kialakítása a legfontosabb az ország életében.

- Azoknak az országoknak a sikere, amelyek kilábaltak a miénkhez hasonló nehéz helyzetből, ezen a kettőn alapult: egy határozott cél akarásán és a szolidaritáson - mondta Sólyom. Hozzátette: Magyarországon ezzel szemben mindenki megosztó pusztításról beszél, pedig országjáró körútján sok igyekezettel, jóakarattal és együttműködéssel találkozott. - Ezek az emberek mind hisznek egy közös célban - fogalmazott az elök. Sólyom kiemelte a civil szervezetek és a helyi segítő szervezetek nélkülözhetetlenségét. Mint mondta, az emberek belső hozzáállásától függ, mi lesz a helye országunknak a helye az átalakuló világban, s ettől függ, hogy lesz-e közös akarat arra, hogy a magyar nemzet fennmaradjon a Kárpát-medencében. - Újévkor, újrakezdéskor érdemes meggondolnunk és megerősítenünk, hogy van belső iránytűnk, hogy megőriztük a reményt. Ezért tudjuk ilyenkor szívből énekelni a Himnuszt" - zárta ünnepi beszédét az államfő.

borsonline.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.