DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Jók esélyek az amerikai vízummentességre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageMagyarország az elsők között csatlakozhat majd az amerikai vízummentességi programhoz, az előkészítés során ugyanúgy kezelik, mint a vízumelutasítási küszöböt már elért országokat - közölte Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet.

A diplomata azután nyilatkozott, hogy a szokásos év végi amerikai magyar képviseletvezetői értekezleten tájékoztatta a Washingtonba érkezett főkonzulokat, konzulokat és tiszteletbeli konzulokat a vízumügy jelenlegi állásáról.

"Arra kaptunk biztosítékot: Magyarországot, annak ellenére, hogy jelenleg a meghatározott 10 százalékos küszöb fölött van a vízumelutasítási arány, ugyanúgy kezelik, mint a 10 százalék alá eső országokat" - számolt be az újdonságról.

Az amerikai hivatalos megfogalmazás úgy hangzik, hogy "azon országokkal, amelyek esetében a vízumelutasítási arány 10 százalék alá került vagy ehhez a küszöbhöz nagyon közel van, elkezdődött az egyeztetés". A belbiztonsági tárca az auditálási folyamatot, a tételes ellenőrzést Görögországgal kezdte meg.

A magyarországi elutasított vízumkérelmek aránya a lezárult pénzügyi évben három tized százalékkal haladta meg a 10 százalékos küszöböt.

Az amerikai kormány Magyarország esetében figyelembe vette a vízumelutasítási arány egyértelműen csökkenő tendenciáját. Az új, rugalmas megközelítés alapján Magyarországnak "jó esélye van arra, hogy amikor működésbe lép ez a rendszer, akkor azon országok között lehessen, amelyek elsőként megkapják a vízummentességet" - mondta a nagykövet.

Somogyi Ferenc úgy látja: amerikai részről még legalább egy évre lesz szükség a program előkészítésére; "politikailag, technikailag, biztonságilag legkorábban 2008 végére állhat össze a vízummentességi rendszer". Mire a rendszer előkészületei lezárulnak, már ismertek lesznek a következő, 2008. október 1-jével záruló pénzügyi év tapasztalatai, és Magyarország bizonyosan teljesíteni fogja a megkívánt 10 százalékos küszöböt - tette hozzá.

MTI
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.