DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Marosvásárhely - Megnyílt a Promenada Mall PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageTegnap délben ünnepélyes keretek között Marosvásárhelyen megnyitotta kapuit a Bel Rom – Promenada Mall üzletkomplexum.

A vegyi kombinát szomszédságában levő épületben 18.000 négyzetméteren 90 cég nyit üzletet, több vendéglő, kávézó, cukrászda, jövőre pedig kaszinó és multiplex mozi is várja majd vendégeit.

Besenyei Sarolta, a Promenada Mall Center igazgatója megköszönte mindazoknak a munkáját, akik lehetővé tették, hogy az üzletkomplexumot megnyissák. Tíz hónap alatt sikerült felhúzni az épületet, amelynek helyiségeit a Cushman and Wakefield Activ Consulting cégen keresztül adták bérbe.

Carl Decoopmanntól, a Bel Rom Real Estate cégvezetőjétől, társtulajdonosától megtudtuk, hogy a cég 60 millió eurós beruházással nyitotta meg a marosvásárhelyi European Retail Parkot, amelyben helyet kaptak az Auchan, a Baumax a Mediagalaxy és a Promenada Mall nagyáruházak. Egyelőre 19 cég bérel felületet, köztük lábbelit, ruhaneműt, sportfelszerelést stb. forgalmazók, de lesznek itt vendéglők, kávézók, cukrászdák is. Jövő tavasszal nyitják meg a kaszinót és a multiplex mozit. Összesen 1200 munkahelyet teremtenek.

Ezenkívül megtudhattuk, hogy a céget 2004-ben alapították Steven Van Den Bossche, Hendrik Banneels és Carl Decoopmann belga vállalkozók. Azóta az egyik legnagyobb ingatlanberuházók lettek Romániában. Az első retailparkot Nagyszebenben, a másodikat Marosvásárhelyen nyitották meg, az év végéig Focsani-ban (12 ha) és Déván (16 ha), 2008-ban Brailán (12 ha) és Bákóban (10 ha), illetve Bukarest–Colentinán építenek hasonló üzleteket. Összesen 500 millió eurót fektetnek be jövő év végéig.

– Románia európai uniós csatlakozásával az üzleti lehetőségek jelentősen megnőttek, így egyre több multinacionális cég keresi a befektetési lehetőséget. A Bel Rom Real Estate cég idejében lépett, ezért sikerül ilyen nagyméretű beruházást eszközölni – nyilatkozta Carl Decoopmann.

Az eseményen jelen volt Dorin Florea polgármester is, aki megköszönte a beruházóknak, hogy Marosvásárhelyt választották a második üzlet megépítéséhez, s azt is, hogy rekordidő alatt sikerült felhúzni az épületet. A város támogatja a nagyszabású terveket, s megtesz mindent annak érdekében, hogy a vállalkozók kedvező feltételekkel beruházzanak a városban – mondta a polgármester.

Razvan Gheorghe, a Cushman and Wakefield Activ Consulting vezetője elmondta, több cég érdeklődött már a lehetőségek iránt, így nem volt nehéz kiválasztani a bérlőket. Beszélt még Ioan Anghel, a Mediagalaxy igazgatója, Nistor Leonard, az Auchan vezetője, majd Patricia Albu, a Baumax részlegvezetője. Az üzletvezetők hangsúlyozták: hétről hétre nőtt a vásárlóforgalom, mindez annak köszönhetően, hogy olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, amivel sikerül kialakítani az állandó ügyfélkört.

Újságírói kérdésre Carl Decoopmann kifejtette: nem tartanak a konkurenciától, a városban nyílt más hasonló üzletkomplexumoktól, mert minőségi szolgáltatást nyújtanak. A kombinát közelsége sem zavarja a vállalkozást. Arra számítanak, hogy nagyon sok alkalmazott inkább az üzletkomplexumot választja majd munkahelyéül, mint a gyárat.

A szalagvágást követően a vendégek körbejártak a sétányon. Besenyei Sarolta igazgatónő lapunknak elmondta, 90%-ban kiadták a helyiségeket, a cégek még nem foglalták el az egészet. Ottjártunkkor is nagyon sokan még rendezkedtek. Az igazgató reméli, hogy december elsejéig már mindenhol árusítanak.

(vajda)
Népújság,maszol.ro
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.