DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

A mell ápolása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA mell minden korban a nőiesség, a szépség megtestesítője volt. A jól ápolt, feszes mellek, a szép dekoltázs nélkülözhetetlen az ápolt megjelenéshez. A kor előrehaladtával azonban eme becses testrészeink egyre több ápolást igényelnek, hogy megtartsák eredeti formájukat.

A nők huszonéves korukban sajnos nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a mellápolásra, pedig érdemes lenne már ebben az időszakban nekilátni. A mellek ekkor még ideális állapotban vannak, a kötőszövetek rugalmasak, a bőr feszes. Ezt az ideális helyzetet azonban számtalan külső tényező befolyásolhatja; a szolárium használat, a napozás, sőt, a testsúly ingadozása is befolyást gyakorolhat a mellek állapotára. A dohányzás, a káros UV-sugárzás rongálhatja a kötőszöveteket.

A harmincas éveikben járó nők már nagyobb gondot fordítanak melleikre, hiszen ekkorra már az ártalmas környezeti hatásoknak köszönhetően az öregedés folyamatai láthatóvá válnak. A mellek szülés után is megereszkednek, petyhüdtebbé válnak. A dekoltázs, a mellek krémezése, valamint az edzés, a megfelelő táplálkozás nélkülözhetetlenné válik. Harminc éves kor után fokozottabban kell ügyelni az addig elhanyagolt testrészek ápolására (mint például a mell), hiszen a hormonális változások következtében a mell megereszkedhet. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen manapság már számos készítményt és egyéb módszert találhatunk, melyek hatékony segítséget nyújthatnak a bőr megfiatalításában.

A mell szépségét befolyásoló tényezők

ImageA pingpong, vagy jojó-effektus, vagyis az állandó testsúlyingadozás roncsolja a kötőszöveteket. A várandósság, illetve a szülést követő időszak, a szoptatás is nagy igénybevételnek teszi ki a melleket. A helytelen testtartás gyengíti a mellizmokat. A káros környezeti tényezők (a szmog, a nem megfelelő kozmetikumok, dohányzás) rongálják a bőr szerkezetét Az öregedési folyamatoknak (hormonális változásoknak) köszönhetően a mell megereszkedhet, a dekoltázson és a nyakon megjelenhetnek az első ráncok. A kényelmetlen, szoros melltartó sokat árthat. Azonban a melltartó mellőzése is vezethet az ernyedéshez, hiszen a kebleknek szükségük van alátámasztásra, másként a kötőszövet meglazulhat. A túl sok napfény is árthat a bőr szerkezetének, korai elöregedéshez, pigmentfoltok megjelenéséhez vezethet. A túlzásba vitt fogyókúra során a mell zsírszöveteinek egy része eltűnhet, ezzel kisebbé válik, ráadásul a bőr is megnyúlik, rugalmatlan lesz.

A megfelelő melltartó kiválasztása:

A melltartó nem csak esztétikai szempontból játszik fontos szerepet a nők életében. A megfelelő melltartó segítheti a mellizmok munkáját, kényelmes viselet, ráadásul sok esetben nélkülözhetetlen. A választás azonban nem egyszerű, hiszen az esztétikai szempontok mellett figyelembe kell venni a kényelmi szempontokat is. Az ideális melltartó kényelmesen tartja a kebleket, viselete szinte észrevehetetlen, nem feszélyezi tulajdonosát. A mellek sem oldalt, sem pedig a kosár tetején nem türemkedhetnek ki. Ügyelni kell a megfelelő méretre is, a pánttal való méretszabályozás nem célszerű. Súlygyarapodás esetén és fogyókúrát követően új, megfelelő méretű melltartót kell választani. Érdemes odafigyelni arra is, hogy minden nagyobb fehérneműket gyártó cég, saját méretezést használ, éppen ezért valószínűleg minden márkánál más és más méretet kell kérnünk. ImageFontos, hogy a melltartónak mindig a legelső kapocssorát használjuk. A merevítőnek mindig szigorúan a keblek vonala alatt kell húzódnia, ha a mellek kilátszódnak a kosár mellett, nagyobb méretet kell választani. A jó melltartó mindig vízszintesen öleli körbe a testet, nem csúszik föl hátul a nyakba, ezzel szabad utat engedvén elöl a melleknek. A megfelelő fehérnemű soha nem hagy nyomot viselőjén, nem szorít. Érdemes a mellek irányultsága a alapján választani, ha széles a hát a melleket célszerű kívülről befelé nyomni, ha azonban a gravitáció jelent nagyobb problémát, akkor az alulról felfelé irányítás hozhat látványos eredményeket. Ha a mellek melltartó viselése közben is lógnak, akkor vagy nem megfelelő a viselt darab mérete, vagy kedvenc darabunk engedett az idő mállasztó vasfogának, jelezvén, hogy ideje új favorit után néznünk.

A keblek ápolása

Mellnövelő és alakító csodaszerek ugyan nem léteznek, de egy kevés odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük kebleink tartását.

Image*A hideg-meleg vizes zuhany serkenti a vérkeringést.

*A feszesítő krémek segítenek a kötőszövetek állapotának megőrzésében.

*A szolárium használt, illetve napozás során használatos fényvédő krémek megóvják a bőr szerkezetét.

Image*A megfelelő melltartó pedig megakadályozza a kötőszövetek megnyúlását.

*A legegyszerűbb gyakorlat a mell izmainak pallérozására: ha két tenyerünket a mellünk előtt összeérintjük. Ujjaink nézzenek az ég felé és karjaink legyenek vizszintesek, s próbáljuk minél erősebben egymásnak feszíteni két kezünket, majd engedjünk a myomáson. A gyakorlatot végezzük el napjában 5*10-szer! Az eredmény pedig garantált.

*A test többi részéhez hasonlóan, a mell bőrén is használhatunk testradírt, mely élénkíti a vérkeringést, javítja a kötőszövet állományt, eltávolítja az elhalt hámréteget és segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását.

Image*A dekoltázs érzékeny felületén érdemes ugyanazokat a kozmetikumokat használni, mint az arcon.

*Masszíroztassuk magunkat! A kozmetikusok nem csak az arc bőrét, de a dekoltázsét is átmasszírozza.

*A mellfeszesítő hatás nem csak a folyadék hidegsére vezethető vissza: a javasasszonyok régen palástfüvet adtak a megereszkedett keblű asszonyoknak. ez a csodaszer a mai napig néhány heti kezelés után bárki mellét újra gyönyörűvé varázsolja! A felaprított palástfüvet (225g) forrázzuk le, hagyjuk állni a vízben (600ml) 10 percig, majd szűrjük le, és a lehűtött folyadékkal egy kisebb törölközőt átitván helyezzük a mellkre. 15 percig pedig ezután, pihenhetünk, lazíthatunk és élvezhetjük, ahogy kebleink fiatalodnak. A kezelést naponta ismételhetjük

blush.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.