DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

A Dunáról irányítják a biztonsági intézkedéseket PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA Duna közepéről, egy hajóról irányítja a tűzijátéknál felmerülő biztonsági intézkedéseket a rendőrség - mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Nagy-Juhák István, az augusztus 20-i rendezvények biztosításának parancsnoka.

A budapesti főkapitány közbiztonsági helyettese azt kérte az emberektől, akik elmennek megnézni a tűzijátékot, hogy ne vigyenek magukkal esernyőt, mert az egy esetleges viharban használhatatlan, illetve hagyják otthon az értéktárgyaikat.

Kitért arra: a budai alsórakpartot a Lánchíd és a Műszaki Egyetem között kordonnal lezárták, mert nem lehetett megoldani, hogy százméterenként legyen feljutási lehetőség. Egy kisebb szakaszon a pesti alsórakparton is kordont építettek, mert onnan könnyen belecsúszhatnának az emberek a Dunába. Ha ez máshol megtörténik - tette hozzá - akkor hajóval ki tudják menteni.

Nagy-Juhák István arról is beszélt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság számára ez egy négynapos rendezvénysorozat, amelyen kétezer rendőrrel félszáz eseményt kell biztosítaniuk. A munkához a budapesti rendőrök Komárom-Esztergom megyéből is kapnak segítséget és a polgárőrök valamint a pest-megyei motoros rendőrök is részt vesznek a munkában.

Vízváry György, a Dunai Vízirendészet ezredese hangsúlyozta: a tűzijáték ideje alatt a személyszállító hajók nem állhatnak a Duna közepén, a Margit híd és a Petőfi híd közötti szakaszon a kikötőhelyeken kell várakozniuk. Becslése szerint 150 hajó tud várakozni a 41 kikötőhelyen, de az előzetes információk alapján 10 teljesen üres marad.

Hozzátette: a személyszállító hajóknak este fél kilencig be kell érniük a Petőfi híd és a Margit híd közötti területre, hogy a tűzijáték kezdetéig ki tudjanak kötni. Ugyanebben az időben leállítják a dunai hajóforgalmat, amit este fél tizenegykor indítanak újra.

Forrás: dunatv.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.