DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Hiteles kép a lángelméről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageDebrecen – Testet öltött az, amiről hónapok óta beszélnek a művészetkedvelők, nem csak városszerte: a reneszánsz géniusz, Leonardo gondolkodásmódját bemutató tárlat immár a nagyközönségé.

Csütörtökön megnyitotta kapuit a MODEM-ben "Az igazi da Vinci" című kiállítás, amelyet a tervek szerint három hónapon keresztül lehet látogatni

Image


A szervezők legalább 100 ezer érdeklődőt várnak. Az első kamion augusztus elején érkezett meg Firenzéből több száz installációval Debrecenbe.

Hétvégén felállították a Leonardo da Vinci 515 évvel ezelőtt megálmodott óriás lovat ábrázoló szobrát is. A Kolosszust firenzei és padovai szakemberek készítették el speciális üveggyapotból. Az olasz mesterek 9000 jegyzet és egyéb vázlat alapján rekonstruálták az óriási lovat, ami Leonardo főműve lett volna.

A több mint 7 méter magas KolosszusDebrecenben látható a világon először. Kedden érkezett a városba a tárlat utolsó darabja, a több mint 2 milliárd forintos biztosítási értéket képviselő, műszaki tanulmányokat és emberalakokat ábrázoló grafika.

A tárlat útja

Az "Igazi da Vinci" című tárlat a firenzei Uffizi Képtár és a tokiói Japán Nemzeti Múzeum után érkezett Debrecenbe. A debreceni MODEM Galériában a reneszánsz művész, több száz eredeti alkotása és a rajza alapján elkészített 34 tonna súlyú installáció tekinthető meg, 1300 négyzetméteren. A különleges műveket és a részeire szedett Kolosszust 8 kamion szállította a cívis városba. A tárlaton bemutatott alkotásokat több, mint 5 milliárd forintra biztosították. Debrecen után a kiállítás anyaga tovább utazik New Yorkba.

Az utóbbi időszakban Európában az egyik legnagyobb izgalmat kiváltó kiállítás.

Image


A művész valódi arca

„Az igazi da Vinci” – jelentette ki Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az élénk érdeklődéssel kísért szerdai sajtótájékoztatón. Paolo Galluzzi, a Firenzei Olasz Tudományos Történelmi Múzeum igazgatója, a tárlat kurátora elmondta, hogy a kiállítás alapgondolata az igazi da Vinci bemutatása, ugyanis napjainkban nagyon sok emberben hamis kép él a művészről, és ezt a legutóbbi sikerfilm (A Da Vinci-kód) is erősítette.

– Da Vinci igazi arcának legkarakterisztikusabb vonása különleges értelmiségi mentalitást mutat: nem tudományterületenként elkülönítve vizsgálta a világot, hanem egységesen; ötvözte például az anatómiát a geológiával. Mindezt a kiállítás szerkezete is tükrözi.

A rendezvény teljes költsége 600 ezer euró (kb. 150 millió forint), ezt a firenzei Uffizi Képtár egy közreműködő cégének fizették ki a szervezők, akik úgy számolnak, hogy – szponzori segítség mellett és 100-120 ezer látogatót fogadva – nullszaldós lehet a kiállítás.

Amire – figyelembe véve az előzetes érdeklődést – meg is van a remény, például külföldön is adtak már el jegyeket.

Jegyárak

Felnőtt belépőjegy ünnepnapokra és hétvégékre 3200 Ft Felnőtt belépőjegy hétköznapokra 2900 Ft Diák/nyugdíjas belépőjegy ünnepnapokra és hétvégékre 1700 Ft Diák/nyugdíjas belépőjegy hétköznapokra 1500 Ft Családi belépő ünnepnapokra és hétvégékre (két felnőtt, valamint egy, kettő vagy három gyermek) 7000 Ft Családi belépő hétköznapokra (két felnőtt, valamint egy, kettő vagy három gyermek) 6000 Ft Csoportos jegy ünnepnapokra és hétvégékre (10 fő feletti csoportok számára) 2000 Ft Csoportos jegy hétköznapokra (10 fő feletti csoportok számára) 1800 Ft Csoportos diák/nyugdíjas jegy ünnepnapokra és hétvégékre (20 fő feletti csoportok számára) 1000 Ft Csoportos diák/nyugdíjas jegy hétköznapokra (20 fő feletti csoportok számára) 900 Ft.


haon.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.