DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Koszos cigány, p***, köcsög PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA fenti szavakat nem egy külvárosi verekedésben gyűjtöttem, hanem az újraválasztott államelnök szájából hallottam. Közös a szavakban, hogy újságírókra alkalmazta.

A köcsögözés az egy pár hónapos történet, magyarán aki a szombati népszavazáson Basescu mellett tette le a garast, az már tudatában lehetett a történetnek. A koszos cigányozás az új. Az alatt az idő alatt történt, miközben Európa több potentátja éppen gratuláló táviratát (Emiljét?) fogalmazta, a népszavazási siker okán. Olvastam egy pár hírügynökségi beszámolót, de leírnám még egyszer mi is történt. Az államelnök a szavazás napján elment a legnagyobb áruházak egyikébe bevásárolni (hagyjuk a körülményeket) Ott egy újságírónő telefonjával filmezni kezdte Basescut. Idétlen dolog egy újságírótól, de az itteni sajtóra, ezekben az időkben jellemző. Az elnök nem bírván az idegeivel „pasarica”-nak nevezte a hölgyet, ami szó szerint madárkát jelent. Van neki egy második jelentése is, ami errefelé nagyon ismert: pin*. Olyan ez mint a magyar nyelvben a köcsög, ami nem egy Korondon készült cserépedényt takar, hanem egy szexuális kisebbség brutálisan primitív stigmatizálását. Szóval azt mondta az újságíró nőre, nyilvános helyen hogy pin*. Ezután valami felrémlett benne, hogy ez nem éppen helyénvaló, ezért elvette a hölgy telefonját és zsebre vágta. Nem vagyok jogász, de mintha ez olyan köztörvényes cselekedet lenne. Itt még nincs vége, mert a telefon működött tovább és rögzítette azt, hogy az államelnök koszos cigánynak nevezte, magánbeszélgetésen, az újságírónőt. A pi*ás dolog kitörlése után a telefont visszajutatta a tulajdonosának (a koszos cigányozást ott felejtette), majd a különböző civil szerveztek tiltakozására a szóvívőjén keresztül sajnálatát fejezte ki. Hát ennyi lenne. A történet óta várom a Romániai Magyar Újságírók Egyesületének a reakcióját. Honlapjukon a legfontosabb hír Putyin és a sajtó helyzete. Hiába, mikor valaki nagyban játszik! Ne csodálkozzunk, ha nemsokára mindenféle helyi, központi potentátok viszonya a sajtóval megváltozik és nem az újságírók javára.

U.I. Ha most egy érdekvédelmi civil szervezet tagja lennék, nyomtatnék magamnak egy pólót a következő szöveggel: koszos cigány vagyok.

Gáspárik Attila
forrás:gasparik.egologo.transindex.ro
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.