DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Elhunyt Jimmy Hall, a cápavadász PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageTragikus hirtelenséggel, 41 éves korában hunyt el Jimmy Hall természetfilmes, aki a Discovery Channel Shark Week című műsorát vezette.

Jimmy Hall veszélyes foglalkozást választott magának: életének nagy részét a víz alatt, cápák között töltötte - mégsem ez lett a veszte, igaz, halála is az extrém természetfilmezéshez kötődik. Hall éppen az Északi-sarkkörön forgatott egy dokumentumfilmet, amikor bázisugrást hajtott végre a Kanadához tartozó Baffin-sziget egyik hegyéről, de a kockázatos kalandot nem élte túl.

A filmes korábban a CNN-nél és az NBC-nél is dolgozott, a Discovery Channel pedig épp a közelmúltban tette meg cápákkal foglalkozó műsora, a Shark Week házigazdájává. Hall a Bahamáknál már forgatott egy részt, ezután pedig az Ausztrália partjainál található Nagy-korallzátonyhoz készült, hogy a nézőket megismertesse a nagy fehér cápával - erre a kalandra azonban sajnos már nem kerül sor.

Hall egyébként jól ismerte a nagy fehér cápát is, 2005-ben már forgatott róla egy dokumentumfilmet. "Civil" munkája is a vízi ragadozókhoz kötődött, a Hawaii Shark Encounters vezetőjeként vízi kalandtúrákat szervezett az érdeklődőknek. A Discoveryn korábban például a Stunt Junkies című műsorban tűnt fel, amely mindenféle extrém hobbit (köztük a cápaetetést és a bázisugrást is) mutat be.

Sajnos, nem ez volt az egyetlen eset a közelmúltban, amikor egy extrém természetfilmes életét vesztette: a krokodilvadászként elhíresült Steve Irwin tavaly szeptemberben hunyt el, egy tüskés rája csípésének következtében.

Forrás: origo.hu,kakukk.ro
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.