DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

17 tonnányi arany és ezüstpénzt találtak a tenger mélyén! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageAz amerikai kutató vállalat mélyen hallgat a lelet helyéről Amerikai mélytengeri kutatók arany- és ezüst pénzérmék százezreire bukkantak az Atlanti-óceán mélyén egy hajóroncsban. A pénzérme-fogás a legnagyobbnak számít, amire valaha is hajóroncsban rábukkantak.

Az Odyssey Marine Exploration amerikai vállalat a floridai Tampában pénteken közölte, hogy több mint félmillió, azaz körülbelül 17 tonnányi ezüstpénzt, aranypénzeket és egyéb kincseket fedeztek fel a tenger mélyén. A kincseket időközben biztos helyre szállították az Egyesült államokban. Szakértők első becslése szerint az egyes ezüstpénzek értéke, az érmék állapotától függően, több száz dollártól négyezer dollárig terjed. A lelet összértéke több száz millió dollár.

A tampai cég mélyen hallgat arról, hogy hol is fekszik pontosan a hajóroncs. Csak annyit árult el, hogy a hajó a gyarmati időkből származik, manapság nemzetközieknek számító vizeken süllyedt el, s nem gondolják, hogy valamely ország igényt formálhat a kincsekre. A térségben ugyanabból az időkből származó hajók sora pihen a tenger fenekén. Mivel a roncsot eddig nem tudták azonosítani, ideiglenesen a Fekete hattyú (Black Swan) nevet kapta.

Az amerikai cég tavaly egy Angliához közeli hajóroncson akart kutatni kincsek után, erre kért engedélyt, s feltételezik, hogy ott jártak sikerrel. Az amerikai cég bejelentette: további expedíciókat szervez a Fekete hattyúhoz, hogy megállapítsák a szállító alkalmatosság "identitását", s talán azért is, hogy még több kincset halásszanak ki.

canadahun.com
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.