DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

"Polgári fesztivál" a hétvégén - részletes program PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageKerekasztal-beszélgetésekkel, koncertekkel, kirakodóvásárral, bor- és tejkóstolókkal, főzőshow-val várják az érdeklődőket a Fidesz hétvégi kongresszusára, a Hungexpóra.

A párt XXII. tisztújító kongresszusának részletes programját pénteken sajtótájékoztatón ismertette Deutsch-Für Tamás. A budapesti vásárváros B pavilonjában szombaton délután 2 órakor kezdődik a kongresszus hivatalos része, a D pavilonban viszont már déltől várnak minden érdeklődőt, akik a helyszínen programfüzetet és ajándékként egy narancssárga karkötőt is kapnak - mondta Deutsch-Für Tamás, a kongresszust előkészítő bizottság tagja.

A politikus "polgári fesztiválként" jellemezte a rendezvényt, amelyen kerekasztal-beszélgetés, koncert, fideszes plakátkiállítás, ingyenes vérnyomásmérés, kirakodóvásár és gyermeksarok is lesz. A D pavilonba standokkal települnek ki a Fidesz szövetségesei, a KDNP, a Nemzeti Fórum, a Lungo Drom, a Magosz, a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Vállalkozók Pártja, valamint ott lesz a Fidesz-termékek boltja is, amelyben 10 százalékos kedvezménnyel lehet narancssárga, Fidesz-logós ajándéktárgyakat vásárolni - mondta Deutsch-Für Tamás. Hozzátette: a rendezvényre véradást is szerveznek majd, amelyen ismert fideszes politikusok is részt vesznek.

A vasárnapi program keretében ismert közéleti személyiségek kedvenc ételeiket főzik meg, a bevételből pedig a Bethesda gyermekkórházat támogatják. Deutsch-Für Tamás a kongresszus informatikai újításairól szólva elmondta: a Fidesz történetének 19 éve alatt most először elektronikus formában kapták meg a küldöttek a kongresszussal kapcsolatos dokumentumokat, így összesen több mint 66 ezer oldal kinyomtatását spórolták meg.

A kongresszus helyszínén elektronikus infopontokat állítanak fel, amiken meg lehet tekinteni a fontos dokumentumokat. A szavazatszámlálást gyorsítja majd, hogy a tisztújítás során a küldöttek által leadott szavazatokat elektronikus úton összesítik, és most először használják azt a módszert, hogy az egyes tisztségekre különböző színű szavazólapon lehet voksolni, a szavazólapot pedig a színnek megfelelő urnába kell bedobni.

A Fidesz tanácskozását az interneten élőben is nyomon lehet követni, a fidesz.hu mellett még további 30 honlapon, emellett a Hungexpon nagyképernyős televíziókon is figyelhetik az érdeklődők a kongresszus eseményeit. A kongresszus hivatalos része szombaton Kövér László választmányi elnök köszöntőjével kezdődik, majd elhangzik Angela Merkel német kancellár és Ivo Sanader horvát kormányfő üdvözlő levele. Deutsch-Für Tamás elmondta: a kongresszust előkészítő bizottság Szájer József és Gál Kinga európai parlamenti képviselőt javasolja levezető elnöknek.

A köszöntők után a Fidesz testületei - az országos elnökség, az országos választmány, a mandátumvizsgáló, a számvizsgáló és az etikai bizottság, valamint a budapesti és az európai frakció - számolnak be tevékenységükről, végül a Jövőnk konferenciasorozat vitairatát tárgyalják meg a küldöttek Navracsics Tibor előterjesztésében.

Szombaton este zárják le a jelölési procedúrát, hiszen a kongresszus újabb két évre megválasztja a Fidesz elnökét és négy alelnökét, valamint a mandátumvizsgáló, a számvizsgáló és az etikai bizottság tagjait. Szombat estig a helyszínen is lehet jelölni a posztokra a küldöttek egyharmadának támogatásával. Vasárnap minden tisztségviselőről egyszerre szavaznak a küldöttek, végül az eredményhirdetés után a megválasztott elnök mond beszédet.

ma.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.