DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Plátói szerelem dúlt Marlene Dietrich és Hemingway leveleiben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA plátói szerelem lelkes gyakorlója volt Marlene Dietrich és Ernest Hemingway. A német "végzet asszonya" és a kalandos életű író 1934-ben ismerkedett meg egymással és az író 1961-ben elkövetett öngyilkosságáig állítólag csak plátói kapcsolat volt közöttük, csak leveleztek - írta az El País című spanyol napilap.

Maria Riva, a színésznő lánya nemrég újabb 30 levelet adott át a bostoni John F. Kennedy könyvtárnak és múzeumnak, amelyeket az eddig ott őrzöttek mellett az Ernest Hemingway-gyűjtemény részeként hozzáférhetővé tesznek a nagyközönség számára is.

Image


Azt hiszem, ideje, hogy megmondjam Neked: állandóan Rád gondolok. Többször elolvasom leveleidet és kiválasztott emberekkel beszélgetek Rólad" - írta Hemingway a nőnek az egyik levélben. Az egymásnak írt sorokból az is kiderül, hogy kölcsönösen csodálták egymást. Dietrichet elbűvölte Hemingway vibráló egyénisége és az író úgy tekintett a színésznőre, mint kora legerősebb egyéniségű asszonyára.

De miért nem alakult közöttük fizikai kapcsolat - teszik fel a kérdést a lapban. Hemingway egyik leveléből úgy tűnik, Dietrich döntött így: "Marlene, jól tudod, hogy szeretlek. De Te hoztad ezt a döntést, nem én" - írta. A. E. Hotchner Papa Hemingway: A Personal Memoir című életrajzában a híres író így magyarázta viszonyukat: "1934-ben szerettünk egymásba, de soha nem feküdtünk le egymással. Hihetetlen, de így van..."

Érdekesség, hogy a "plátóiság" ellenére féltékenység tört rájuk, ha veszélyeztetve látták kapcsolatukat. Például akkor, amikor Dietrich megtudta, hogy Hemingway Ingrid Bergmannal flörtöl. "Légy dühös, amiért csak akarsz, de ne felejts el. Kislány, Te vagy az egyetlen a világon, és soha nem lesz más, és nagyon egyedül érzem magam ezen a világon, amikor haragszol rám" - volt Hemingway válasza.

Peter Riva, a színésznő unokája, csodálatosnak tartja, hogy Dietrich és Hemingway szerelme nem lépett túl a szavakon, az intimitás ilyen fokára tudtak eljutni anélkül, hogy szeretőkké váltak volna. "Szerelem volt közöttük, nem szex" - szögezte le.

(Múlt-kor/MTI),canadahun.com
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.