DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Az Old Spice Afrika Expedícióról: mindenki felért a hegy tetejére PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageSzombat este visszaért Arusha-i táborába az Old Spice Afrika Expedíció csapata, miután pénteken reggel hét órára felértek a Kilimandzsáró csúcsára. A felfelé út hat napot vett igénybe, a hegyről lejutniuk két nap alatt sikerült

A felfelé vezető út azért volt lassabb, mert az emberek szervezete lassan szokik hozzá az ilyen magassághoz. Sokan olyan betegek lesznek az út során, hogy végül nem is tudnak feljutni a csúcsra. Az expedíció csapatával ilyen nem fordult elő: mindenki felért a hegy tetejére.

Image


A lefelé vezető úton, úgy 2700 méter magasságában mi is találkoztunk a csapattal és a további utat együtt tettük meg. A célhoz vezető túra során elmondták: fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő volt a mászás, éppen ezért nagyon örültek, hogy sikerült mindenkinek felérnie.

„Már szinte mindenünk fájt”

Számunkra a 2700 méterig való eljutás sem volt annyira egyszerű – mondták a csapattagok. A kiindulási ponttól az első táborig tartó, körülbelül 9-10 kilométeres utat mi kb. 3 és fél óra alatt tettük meg. Az út végére már szinte mindenünk fájt: alig vártuk, hogy leülhessünk egy kicsit. A városhoz és mindenféle kényelmi körülményhez szokott embernek a tábor újabb nehézségeket jelentett: a fürdésről egy az egyben le lehetett mondani, ugyanis ehhez nem volt zuhany, a víz pedig, amivel esetleg mosakodni lehetett volna, jéghideg volt. Valószínűleg mindenki sejti, hogy a toalettek állapota sem a saját otthonunkéhoz vagy egy szállodáéhoz volt hasonlítható… Éjszaka a hálózsákban alvás várt ránk egy fa házikóban: a többiek nem, de én annak ellenére, hogy jól felöltöztem alig aludtam valamit, mert majd megfagytam.

A csapat ma pihenőnapot tart, holnap azonban újra útrakelnek: az Old Spice Afrika Expedíció újabb etapjaként egy 140 kilométeres biciklitúrára indulnak.

Mittelholcz Dóra, Fotó – Fülöp Ildikó

canadahun.com
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.