DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Túl drága a Google első telefonja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageA Google első saját fejlesztésű mobiltelefonja iránti rendkívüli érdeklődés a megjelenés után némi csalódottsággal vegyült, ugyanis a kevés újdonságot tartalmazó készülék árát szakértők túl magasnak tartják. Nexus One okostelefonnal mintegy 20 körülire nőtt azoknak a készülékeknek a száma, amelyek a Google saját fejlesztésű Android operációs rendszerét tartalmazzák.
Image

A szoftver tehát nem nevezhető újdonságnak, a hardver paraméterei pedig a már több mint 30 millió példányban eladott iPhone-éhoz hasonlítanak. Az 1 gigahertzes Snapdragon proceszszorral készülő, 11,5 milliméter vastag okostelefon kijelzőjének átmérője 9,4 centiméter, súlya mindössze 130 gramm.

Az első Android-alapú telefonhoz hasonlóan az új készüléket is a tajvani HTC fejlesztette. A versenytárakhoz képest kisebb és könnyebb Nexus One egyik legfontosabb előnye, hogy nagyobb mozgásteret ad a felhasználónak a kezelőfelület testre szabásánál.

Ugyanakkor az Apple 599 dolláros telefonjához képest a Nexus One-ra lényegesen kevesebb alkalmazás tölthető le, és a készülék előfizetés nélküli 529 dolláros árát is magasnak találják még ahhoz, hogy a piac meghatározó szereplője legyen.

A Google hirdetéseken alapuló üzleti modelljének célja, hogy a számítógépről egyre inkább a mobiltelefonokra terelődő internetezéssel se csökkenjen a keresőmotorjáról híressé vált vállalat bevétele.

Az elképzelés pedig követendő példának bizonyult, ugyanis a Nexus One keddi bemutatójával egy időben jelentette be az Apple a Quattro Wireless mobiltelefonos hirdetési vállalkozás felvásárlását.

A rivális AdMob mobilhirdetési vállalatot viszont 570 millió dollárért a Google vásárolja fel, ezzel biztosítva helyét a vezeték nélküli szolgáltatások hirdetési piacán, miközben több mint 20 milliárd dolláros bevételének nagy részét a keresőmotorjához kapcsolt reklámok adják.

A Nexus One népszerűségét a piac dönti majd el. Az Apple sokat vitatott stratégiájával ellentétben – amely szerint az iPhone-okat országonként általában csak egy szolgáltatóhoz kötve kínálják – a Google telefonjainál nem lesz hasonló korlátozás.

www.kronika.ro
 
Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.