DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

Egymással szembenyíló ajtókkal hódítana az Opel Meriva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageHét év és több mint egymillió eladott példány után megújul az Opel kiskategóriás egyterűje, a Meriva. Az új generáció hivatalos premierje márciusban lesz a Genfi Autószalonon, gyártása ezt követően indul a spanyolországi Saragossában található üzemben.

A külső design az Insignia és az új Astra modellekkel bevezetett dinamikus formavilágot viszi tovább: a cseppformájú lámpák, a felfelé ívelő övvonal megtörése, valamint az oldalsó élek a szegmens egyik legdinamikusabb jelenségévé teszik az új modellt.

A Meriva B különlegessége az egymással szembenyíló ajtók, a gyártó szerint a 84 fokban kinyíló hátsó ajtók jelentősen megkönnyítik a beszállást, szemben a hagyományos 68–70 fokban nyíló ajtókkal. A FlexDoor technológia magában foglalja a B-oszlopot, így az oldalsó ütközésvédelem is megfelel majd a jelenleg elvárt szintnek.
Image

A friss modell új platformra épül, amelynek nagyobb a tengelytávja, és szélesebb az első-hátsó nyomtáv is A méretnövekedés a csomagtartó bővülésével járt, és az Opel továbbfejlesztette a belső variálhatóságot biztosító FlexSpace-rendszert is. A három hátsó ülés teljesen különálló, de az egész sor sínen tologatható attól függően, hogy nagyobb lábtérre vagy több csomagtérre van szüksége a felhasználónak.

Az utastérben fontos újdonság a FlexRail, amely segítségével a középkonzolból vehetőek ki, illetve illeszthetők be különböző modulok, amelyeket alumíniumsíneken, az első ülések között lehet tologatni. Emellett a Meriva is megkapta az Opel saját fejlesztésű, opcionális biciklitartóját.

A motorválasztékot kezdetben hat turbós erőforrás alkotja, ezek teljesítménye 75-től 140 lóerőig terjed. Az Opel szerint az új Meriva esetében is lesznek takarékos EcoFlex-verziók, a motorpaletta szén-dioxid-kibocsátása összességében 15 százalékkal csökken. Az alapmotorokhoz ötfokozatú, az erősebb egységekhez hatsebességes kézi váltó jár, a hatfokozatú automataváltó opcionális tétel.

Kiss Csaba, www.kronika.ro
 
Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.