DEZS.EXTRA.HU
tételek gyűjteménye
 

Kezdőlap
Tételek
gardening.ro erdélyi kertészeti portál

A KARÁCSONY sokkal több annál, mint ahogy gondoljuk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dezs   
Share this!
ImageHa száz embert megkérdeznénk a KARÁCSONYRÓL, kilencvenöten biztosan azt mondanák, hogy a KARÁCSONY a szeretet ünnepe, mikor is megajándékozzuk azokat, akik közel állnak hozzánk. Ez részben igaz is, de hogy mitől ez a szeretet ünnepe, és miért ajándékozunk ilyenkor, sajnos csak nagyon kevesen tudják.

Ahhoz, hogy megérthessük a KARÁCSONY üzenetét, vissza kell mennünk egészen a teremtésig. Isten maga a szeretetet, Ő; a szeretet forrása. Azért teremtett embert a saját képmására, hogy a benne lévő; mérhetetlen szeretetnek legyen tárgya; hogy legyen kire kiöntenie a szeretetét. Az ember, egy bensőséges szeretetkapcsolatra lett teremtve, melyben Isten minden szükségét megelégítené, többek közt a szeretet utáni vágyát is. Ugyanis az, ami után mindent elsöprő módon vágyunk, amit úgy hívunk, hogy szeretet, az nem más, mint Isten utáni vágyunk. Az ember, akár elismeri, akár tagadja, vágyódik a Teremtője után.

Image


Ennek ellenére az ember - Ádám személyében - fellázadt Isten ellen, megszegte a parancsát, amivel tönkretette a kapcsolatot. A lázadás bűnét követte el, és ennek Isten ítélete szerint jogos és igazságos következménye a halál. Az embernek szellemileg meg kellett halnia, ami annyit jelent, hogy megszünt a kapcsolata Istennel; illetve halottá vált az a része, amivel egyáltalán kapcsolatba kerülhet a Teremtőjével.

Annak dacára, hogy elbukott az ember, Isten változatlanul szereti a teremtményeit. A szentsége miatt azonban, nem tud közösségben lenni vele, a bűn elválasztja tőle az embert. Látszólag egy paradox helyzet állott elő, mert egyrészt ott van Isten szeretete, és az a tény, hogy erre a szeretetre lettünk teremtve, másrészt pedig ott van a bűn, mely elválaszt minket a Teremtőnktől. Hogyan lehet feloldan i ezt a helyzetet? Hogyan élhetnénk mégis, egy szeretetkapcsolatban a Teremtőnkkel?

Mivel egy ember által jött a bőn a világba, ezért megoldásnak t ünne az, ha egy igaz ember kifizetné a bűn árát, azaz meghalna az emberiségért. Ez az áldozat megelégítené Isten igazságosságát, és így meg tudna bocsátani az embernek. Viszont a probléma az, hogy Ádám által az egész emberiség bűnössé lett, vagyis Isten mércéjével mérve, nincs köztük egy igaz se.

Ez egy megoldhatatlannak tűnő helyzet. Isten viszont nem lenne Isten, ha nem tudná áthidalni ezt a problémát. Egyetlen egy megoldás létezett, mégpedig az, ha maga a szent és szerető Isten lesz emberré, és Ő; fizeti ki a bűn árát helyettünk. Így is lett, amit a Biblia a következőképpen ad tudtunkra: "Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küld te el Isten a világba, hogy éljünk őáltala." (János apostol első levele 4:9)

KARÁCSONYKOR, ezen a szent napon világot látott Jézus Krisztus, Istennek Fia, azemberiség megváltója. Ő; azért jött, hogy leéljen egy bűntelen életet, és feláldozza magát az emberiségért; hogy kifizesse helyettünk a bűn árát, és így mi, élhessünk. Isten részéről ez volt minden idők legnagyszerűbb ajándéka, amely által minden ember esélyt kapott arra, hogy rendezze vele a kapcsolatát. Aki elfogadja a megváltás ajándékát, helyreállítja a kapcsolatát a Teremtőjével, és örök életet nyer a mennyben.

Az elején felvetett kérdésekre ez a válasz: Azért ajándékozunk KARÁCSONYKOR, mert Isten, ezen a napon ajándékozta meg a Fiával az emberiséget. A Biblia így ír errő: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő; egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Isten azért adtaajándékba az egyszülött Fiát, mert szerette az embert, és az, hogy egy ilyen csodás ajándékot kaptunk, minket is arra indít, hogy megajándékozzuk azokat akiket szeretünk. Valójában, Jézus születésnapján, a neki szánt születésnapi ajándékokat adjuk oda egymásnak. Mivel Istent a szeretete motiválta arra, hogy megajándékozza az emberiséget, a KARÁCSONY az Ő mérhetetlen szeretetéről szól, és a valódi üzenete: Megszületett az Isten-Ember! Isten szeretete testet öltött, a szeretet láthatóvá vált. Ezért ez a szeretet ünnepe.

Békés és Áldott KARÁCSONYI ünnepeket kívánok a kedves olvasónak!
Dezs


Eredményes élet hírlevél,megoldasok.hu
 
< Előző   Következő >
Tanulási segédletek
Kötelező olvasmányok elemzései
Irodalom vázlatok
Történelem tételek
Nyelvtan tételek
Számítástechnika tételek
Szociológia tételek
Angol tételek
Növényvédőszer kémia tételek
Elsősegély tételek
Vállalkozásgazdaságtan tételek
Irodalom tételek 2.
Nyelvtan szóbeli tételek
Történelem tételek 2.
Biológia tételek
Angol szóbeli tételek
Angol nyelvtan tételek
Irodalom tételek 3.
Filozófia tételek
free counters
 
Template source from www.webhomez.net. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.
© 2018 dezs.extra.hu - tételek gyűjteménye
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.